Με ολομέτωπη επίθεση και υιοθέτηση της αντιπολιτευτικής ρητορικής του «όχι» σε όλα πορεύεται η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που στο εσωτερικό της δεν φαίνεται ακόμα φως στο τούνελ της εσωστρέφειας και οι εσωκομματικές εκλογές παραμένουν στον αέρα.

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει τόσο τον προϋπολογισμό όσο και το Ασφαλιστικό επανέλαβε κατ’ αυτόν τον τρόπο ο μεταβατικός πρόεδρος, Γιάννης Πλακιωτάκης στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση και τώρα αναζητά συνενόχους».

Επιπλέον, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως «ο πρώτος αριστερός προϋπολογισμός καταγράφει την επιστροφή της χώρας στην ύφεση και τα ελλείμματα».

Ο κ. Πλακιωτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για το ασφαλιστικό, τονίζοντας πως «το άγχος του κ. Τσίπρα είναι και κομματικό και προσωπικό, το άγχος του αφορά την ψήφιση του ασφαλιστικού. Δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων. Τον ενδιαφέρει μόνο να ψηφιστεί», είπε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στα ψέματά της και ψάχνει διέξοδο». Η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει περικοπές συντάξεων πάνω από 3 δισ. ευρώ και «οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό των λαϊκιστών», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η ΝΔ τάσσεται κατά της μείωσης των συντάξεων.