Να ρίξουν τους τόνους κάλεσε τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι οι υποψήφιοι τώρα πρέπει να αφήσουν τις προσωπικές επιθέσεις εκατέρωθεν.

Η ίδια ζήτησε να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και χειρόγραφα αν χρειαστεί. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθεί ο κ. Μεϊμαράκης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Σαμαράς θα διευκρινίσει τις δηλώσεις που του αποδίδονται για τον νυν πρόεδρο του κόμματος.

Παράλληλα, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι είναι αηδία να γίνονται δηλώσεις μέσω κύκλων, ενώ υπογράμμισε ότι για να έχει μέλλον η ΝΔ πρέπει να κυλήσει ομαλά η εκλογή νέου αρχηγού.

Άφησε αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι η ΝΔ διαλύθηκε οργανωτικά και πολιτικά την τελευταία πενταετία.

«Ο νεοδημοκράτης νιώθει ταπείνωση και τη χλεύη των αντιπάλων», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το εκλογικό φιάσκο και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν είναι ούτε ο κ. Παπαμιμίκος ούτε μόνο οι τέσσερις υποψήφιοί της.

Τέλος, αναφερόμενη στους τέσσερις υποψηφίους, σημείωσε ότι η ΝΔ είναι το σπίτι τους και χωρίς αυτή δεν υπάρχουν, ενώ επανέλαβε την άποψή της ότι θα πρέπει να γίνει συνέδριο.