Απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, επιτείνοντας την κρίση που περνά σήμερα η κυβέρνηση, μετά την παραίτηση του Σακελλαρίδη και την καταψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα από πλευρά Νικολόπουλου των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Παναγούλης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να απέχει από την αποψινή ψηφοφορία με δήλωσή του στην οποία υπογραμμίζει ότι «δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης» και ότι «θα συνεχίζω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα». Ωστόσο, όπως ο ίδιος λέει, αρνείται να στείλει με την ψήφο του στο δρόμο, βιοπαλαιστές δανειολήπτες, «αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών».

Θέμα χρόνου θεωρείται η διαγραφή του βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγούλης, μέχρι τώρα έκανε υπομονή ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

«Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους, περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών, οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή», πρόσθεσε εξηγώντας ότι ήρθε αντιμέτωπος με τη συνείδηση του και τις αντιστασιακές του αρχές «αποδεχόμενος με το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της χώρας».

«Υπακούοντας όμως στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές, δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής», συνέχισε ο κ. Παναγούλης.

«Για τους παραπάνω λόγους, κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης, απέχω από τη σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα», κατέληξε ο κ. Παναγούλης.