«Οι καθαρίστριες με μια επιμόρφωση μπορούν να δουλέψουν ως δικαστικές υπάλληλοι», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφορικά με τη μετακίνηση καθαριστριών από το υπουργείο Οικονομικών σε δικαστήρια και εισαγγελίες.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης απευθύνθηκε παντού για την εύρεση προσωπικού και βρέθηκαν οι συγκεκριμένες καθαρίστριες που διαθέτουν πτυχίο οι οποίες με μια μικρή επιμόρφωση μπορούν να δουλέψουν ως δικαστικές υπάλληλοι», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε και για το δημοσίευμα που εμφανίζει τον ίδιο και το Δημήτρη Μάρδα να υπάγονται σε ρύθμιση για αποζημίωση ενοικίου που δίνεται και σε όσα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δεν είναι βουλευτές η οποία περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου. «Είναι μια ρύθμιση απρόσωπη και πάγια για επαρχιώτες υπουργούς στους οποίες χορηγείται ένα στεγαστικό επίδομα λόγω μη βουλευτικής ιδιότητας. Δινόταν και παλιά, το έδινε η Βουλή, αλλά τώρα προβλέπεται να δίνεται με άλλη διαδικασία», ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ύψος της επιδότησης ενοικίου φτάνει έως τα 1.000 ευρώ.