Την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση, το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις  σε δηλώσεις του μετά από τις συναντήσεις που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» αλλά και ότι χρειάζεται εντατική δουλειά, καθώς είναι προς το συμφέρον όλων να ανακάμψει η οικονομία.

Ακόμη ανέφερε ότι η συνεργασία Ελλάδας – δανειστών είναι σε σωστή πορεία και πως θα ενταθεί για την επίτευξη των κοινών στόχων της ανάκαμψης.

«Συμφωνήσαμε όλοι μας πως θέλουμε να εργαστούμε σκληρά και να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα ώστε η ελληνική οικονομία να ανακάμψει», πρόσθεσε.

«Συζητήσαμε τα φιλόδοξα σχέδια μεταρρυθμίσεων – Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε», τόνισε με νόημα και επεσήμανε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλη προσπάθεια.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακάμψει.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υπογράμμισε ότι έγινε συζήτηση για τα θέματα του ΕΣΠΑ, αλλά και για το μνημόνιο. Για τα κόκκινα δάνεια, θέμα στο οποίο έχει προκύψει εμπλοκή, ο κ. Σταθάκης είπε ότι έγινε μια αμοιβαία ενημέρωση.