Τη διεθνή έκθεση Expo του Μιλάνου, που είναι σήμερα αφιερωμένη στη διατροφή και στη σίτιση του πλανήτη, επισκέφτηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στη χώρα μας και η κ. Κουντουρά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αναλυτικά με τη γενική γραμματέα του ιταλικού υπουργείου Περιβάλλοντος, Σίλβια Βέλο και με τον γενικό επίτροπο της Expo του Μιλάνου Μπρούνο Πασκίνο.

Σε δηλώσεις της προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «η χθεσινή ημέρα, στην Expo, αφιερωμένη στην Ελλάδα πήγε εξαιρετικά καλά, με ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από μέρους των διοργανωτών».

«Η Ιταλία είναι δίπλα μας στα δύσκολα, και είναι σαφές ότι μας ενώνει μια παλιά φιλία, η ιστορία και ο πολιτισμός μας», προσέθεσε η υπουργός. Παράλληλα με την προβολή της Ελλάδας, κύρια θέση στις επαφές με τους εκπροσώπους της Expo και της ιταλικής κυβέρνησης είχαν οι προσπάθειες της Ευρώπης για την προστασία του πλανήτη, της τροφής και των προϊόντων, θέμα στο οποίο εστιάζεται και η Διεθνής Έκθεση της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κ. Κουντουρά τόνισε ότι ο σημαντικότερος στόχος παραμένει η ανάπτυξη του τουρισμού, με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και με το άνοιγμα νέων αγορών. Παράλληλα, όπως εξήγησε, «συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλο βάρος στον θεματικό τουρισμό, σε συνεργασία με Περιφέρειες, τους Δήμους, αλλά και τον βασικής σημασίας ιδιωτικό φορέα».

«Φέτος καταφέραμε να ανατρέψουμε μια αβάσιμη, κακή δημοσιότητα και να πετύχουμε αύξηση των επισκεπτών στην χώρα μας, χάρη και στην εκστρατεία του last minute booking που έγινε τον Αύγουστο», είπε η υπουργός και σημείωσε πως ο συνολικός αριθμός τουριστών στη χώρα, μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, αναμένεται να προσεγγίσει τα 26 εκατ.

Όσο για το 2016, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού δήλωσε πως η Ελλάδα θα καταφέρει να προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα, από την στιγμή που έγιναν ήδη πολλές επαφές με tour operators και κατανοήθηκαν σε βάθος οι διαφορετικές ανάγκες, με αναφορά, για παράδειγμα, στον οικογενειακό τουρισμό, στα παιδιά, αλλά και στα νέα ζευγάρια. «Ανοίξαμε για τη χώρα μας τις αγορές της Κίνας, της Κορέας, των Αραβικών Εμιράτων. Πρόκειται, φυσικά, για διαφορετικά κοινά, με διαφορετικές απαιτήσεις», ανέφερε.

Κατά την ημέρα αφιερωμένη από την Expo στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο ιταλικό κοινό, σε δυο ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, «οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» και το συγκρότημα «Ιμάμ Μπαϊλντί».

Σήμερα το βράδυ, η κ. Κοντουρά πρόκειται να παρακολουθήσει, μαζί με την Ιταλίδα ομόλογό της, την παράσταση «Οδύσσεια», σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ουίλσον, στο Piccolo Teatro Strehler του Μιλάνου, με πρωταγωνιστές τους Λυδία Κονιόρδου, Σταύρο Ζαλμά, Μαρία Ναυπλιώτου, Ζέτα Δούκα και Αλέξανδρο Μυλωνά.

Η παράσταση είχε ήδη παρουσιαστεί πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στην ιταλική συμπρωτεύουσα, και η απόφαση να «ανέβει» και πάλι, στο Piccolo Teatro, αποτελεί φόρο τιμής προς την Ελλάδα και αναγνώριση της σημαντικής, αυτής, θεατρικής δουλειάς.