Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης.

Σε συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, μεταξύ του κ. Ραγκούση και εκπροσώπων κομμάτων, συζητήθηκε η δημιουργία διακομματικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τις κοινοπραξίες και τις τράπεζες, προκειμένου να αρχίσει ξανά η εισροή χρημάτων προς τις εταιρείες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, ως βάση διαπραγμάτευσης θα χρησιμοποιηθεί το πλαίσιο συναντίληψης που έχει ήδη υπογραφεί από τον προηγούμενο μήνα μεταξύ του υπουργείου και των πέντε κοινοπραξιών. Για να καταστεί, μάλιστα, δυνατή η σύσταση της επιτροπής θα τροποποιηθεί και ο σχετικός νόμος.

Τα έργα παραμένουν παγωμένα στα 4/5 τους, ενώ και οι μειώσεις των διοδίων δεν είναι πλέον ορατές στο άμεσο μέλλον. Βασικό ρόλο στην επανεκκίνηση των έργων θα παίξουν οι τράπεζες που τα χρηματοδοτούν, και το κατά πόσο θα πειστούν για τη βιωσιμότητά τους.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση, αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, όλοι όμως επισημαίνουν την αναγκαιότητα συνέχισης των έργων.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα πέντε μεγάλα αυτά οδικά έργα, ήταν η φράση του κ. Ραγκούση: «Δεν είμαι αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Δουλεύουμε».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.