Ενρίκο Λέττα: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

«Η τρίτη ψήφος στο πρόσωπό του του δίνει τεράστια δύναμη»


ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΚΛΟΓΕΣ 2015
13:32
21/09/2015
Ενρίκο Λέττα: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα
loading

«Η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, κυρίως, ψήφος εμπιστοσύνης προς τον Τσίπρα», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα στο ραδιόφωνο της Rai.

«Τρεις φορές μέσα σε εννέα μήνες οι Έλληνες διάλεξαν τον Τσίπρα, και η ψήφος αυτή του δίνει τεράστια δύναμη. Τώρα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πράξεις» πρόσθεσε ο Λέττα, σύμφωνα με τον οποίο, πάντως, η αποχή δείχνει ότι υπάρχει και μια κόπωση του εκλογικού σώματος.

«Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε, αντικειμενικά, ότι είναι ένας ηγέτης και οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν» υπογράμμισε ο Λέττα, σύμφωνα με τον οποίο «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, αλλά και οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προβληματισθούν σχετικά με τα τόσα λάθη που έγιναν, στους χειρισμούς του ελληνικού θέματος».

«Υπήρξε υπερβολική λιτότητα και ήταν λανθασμένη η παρουσία του ΔΝΤ, η Ευρώπη πρέπει να λύνει μόνη, με τις δυνάμεις της τα προβλήματά της. Τώρα στην Ευρώπη πρέπει να χειριστούμε καλύτερα την σχέση με την Ελλάδα και να ξεκινήσει μια πραγματική πολιτική ανάπτυξης, πανευρωπαϊκά. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα, και δίπλα στους κανόνες της λιτότητας που ίσχυσαν έως τώρα, χρειαζόμαστε μια δυναμική πολιτική ανάπτυξης, με το πρόγραμμα Γιούνκερ αλλά και πολλές άλλες πρωτοβουλίες» ολοκλήρωσε ο Ενρίκο Λέττα.

Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει