«Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη και πρέπει να είναι χρήσιμη», τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ζήτησε να μην υπάρξει καμία χαμένη ψήφος στις εκλογές.

«Δεν αντιλαμβάνομαι Έλληνες δημοκράτες και με λογική να δίνουν ψήφο χαμένη σε ναζιστικά μορφώματα ή σε σχήματα που δεν ξέρουμε πως μπορούν να συνεργαστούν. Δεν επιτρέπεται σε καμία να μην κρίνει τη χρησιμότητα της ψήφου της και να την αφήσει να την πάρει το ποτάμι ή το τρενάκι του Καμμένου», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως μόνο με νίκη του κόμματός του διασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα.

Μίλησε επ’ αυτού για πολιτικό θράσος του Αλέξη Τσίπρα να ζητά δεύτερη ευκαιρία μετά από αυτό το 7μηνο το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης το χαρακτήρισε καταστροφικό για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία.

«Η χώρα ζητά κυβερνήτη και όχι δραπέτη που κάθε φορά στα δύσκολα κάνει δημοψήφισμα ή εκλογές», συμπλήρωσε και εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έστω και μία ψήφο παραπάνω τη Δευτέρα δεν θα έχουμε κυβέρνηση καθώς λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανένα.

«Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση δεν θα άντεχε παρά μόνο λίγες εβδομάδες. Το λένε πρώην υπουργοί του με τις διαφωνίες τους και οι 53 με το κείμενο που ετοιμάζουν για την επόμενη ανταρσία τους. Αντέχει η χώρα κι άλλες εκλογές το 2016;», συνέχισε και κάλεσε όσους πιστεύουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη από το Γενάρη έως σήμερα και θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, να ψηφίσουν ΝΔ.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για κυβέρνηση τουλάχιστον τριετίας», επισήμανε επαναλαμβάνοντας πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αστάθεια και αβεβαιότητα.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα. Αποκλείεται να κερδίσει το μέλλον με πρακτικές πόλωσης και διχασμού όπως αυτές που επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε και επέρριψε τις ευθύνες για τα capital controls και τις αρνητικές συνέπειές τους στην οικονομία στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τα ήξερε. Τα συζήτησε με τους υπουργούς του. Κι όμως τα προκάλεσε εν ψυχρώ. Τα γνώριζε όλα έστω και αν τώρα προσπαθεί να πει ψέματα», είπε και κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για ανευθυνότητα και ανικανότητα.

«Το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή δεν γνώριζε πόσο περικόπηκαν οι συντάξεις. Είναι δυνατόν πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί πάλι την ψήφο των πολιτών να μην ξέρει πόσο κόπηκαν οι συντάξεις και να λέει λάθος ποσοστό;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ίδιος ένα μνημόνιο θα σκίσει και θα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου με τον οποίο επέστρεψε στη θέση του γιατρός που είχε καταδικαστεί για φακελάκι.