Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε σε επικρίσεις από το ΠΑΣΟΚ για επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος: «Δεν δέχομαι την έκφραση στοχοποιώ. Είναι μια απαράδεκτη έκφραση, νεοεισαγόμενη στην πολιτική ζωή και στοχεύει στον παροπλισμό της δημοκρατίας και στην κατάργηση της κριτικής. Δηλαδή, αν εγώ κάνω μια σκληρή κριτική ή υποστώ μια αυστηρή κριτική πολιτικού χαρακτήρα για τις πράξεις ή τις παραλείψεις μου, είμαι στοχοποιημένος; Θα φτάσουμε σε τραγελαφικές καταστάσεις. Οδηγούν ευθέως σε έναν πολύ στυγερό και απάνθρωπο ολοκληρωτισμό».

«Οι αντιπαραθέσεις είναι σκληρότατες γιατί είναι σκληρότατη η κατάσταση. Αλλά είναι πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αν αρχίσουμε και εισάγουμε στην αντιπαράθεση ότι ”το λες αυτό, αλλά αυτό σημαίνει στοχοποίηση”, με συγχωρείτε πολύ, αλλά τότε δεν μπορούμε να συζητάμε πολιτικά. Άλλο τα επεισόδια, άλλο οι προπηλακισμοί, άλλο η βία, άλλο οι ύβρεις, άλλο οι μούντζες», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».

Παράλληλα, αντέκρουσε τις καταγγελίες ότι οι προπηλακισμοί υποκινούνται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «Αυτό είναι ένα πελώριο ψέμα. Μου θυμίζει την αναβίωση όλης της μετεμφυλιακής μυθολογίας που διαβάζουμε τώρα και καταλαβαίνουμε την τραγωδία στην οποία οδήγησε τη χώρα. Θέλουν να ανακαλύψουν αποδιοπομπαίους τράγους για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους και βρίσκουν το ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την Αριστερά για να τους ενοχοποιήσουν και να βρουν έναν τρόπο για να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει και τον πανικό στον οποίο βρίσκονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ πράξεις βίας για να προωθήσει πολιτικούς στόχους και πολύ περισσότερο πράξεις βίας προσωπικού χαρακτήρα εναντίον οποιουδήποτε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι «Δεν συμμετείχε ούτε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βρισκόταν εκεί. Πληροφορήθηκα πως ούτε οπαδός δεν υπήρχε εκεί. Και στην Κομοτηνή δεν έγινε τίποτα. Καταγγέλλουν την αφίσα, αλλά δεν ήταν δική μας, ήταν της ”Σπίθας”. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει αν μιλάει ανώνυμα, αόριστα και γενικά. Όταν λένε ότι συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο τάδε επεισόδιο, να δώσουν όνομα. Χωρίς όνομα δεν υπάρχει κατηγορία».