Για ακραίες ενέργειες, τις οποίες η παράταξή του έχει καταδικάσει κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως η ίδια με την πολιτική της δημιουργεί τη βία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδημούλης είπε πως ο θύτης της οικονομικής και φυσικής βίας προσπαθεί να εμφανιστεί ως θύμα και πρόσθεσε: «Εγώ λέω μαυρίστε τους στις κάλπες. Η φυσική βία επιτραπεί στους θύτες να γίνονται θύματα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση: «Τι είναι ο ΣΥΝ; Ένα κόμμα τραμπούκων, όπως λέει ο ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή ένα κόμμα του κοινοβουλίου με το οποίο επιθυμεί το διάλογο, όπως λέει ο έταιρος αντιπρόεδρος;»

Παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές που έχουν δεχθεί κρούσματα βίας αντί να κρύβονται να πάνε στον εισαγγελέα, να δηλώσουν ποιοι τους χτύπησαν και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Τόνισε ότι αν βρεθεί κάποιος που να έχει ασκήσει βία σε πολιτικό και να έχει οργανωτική ή πολιτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος θα ζητήσει τη διαγραφή του.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τη βολεύει να αποδίδει σε δάκτυλο της αριστεράς τις αυθόρμητες και ακραίες αντιδράσεις ενώ για τους πολίτες που διαμαρτύρονται είπε ότι οι περισσότεροι είναι προδομένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

«Ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ ενώνεται με την Αριστερά και θέλουν να ορθώσουν τα σινικά τείχη του φανατισμού» τόνισε και πρόσθεσε πως η παράταξή του ως αντιπολίτευση ασκεί σκληρή κριτική, την οποία πρόκειται να δυναμώσει, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ασκεί άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική.