Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε για το ναυάγιο της εθνικής συνεργασίας εξαπέλυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ζήτησε ξεκάθαρα εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το ναυάγιο το χρεώνεται η κυβέρνηση η οποία έχει την εκτελεστική εξουσία και θα έπρεπε να είχε κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση πολύ πιο πριν, ενώ για μια ακόμα φορά ζήτησε αλλαγή πολιτικής.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, υπενθύμισε πως πριν από ένα χρόνο το είχε χαρακτηρίσει μνημόνιο κατοχής. «Τότε μου είπαν ότι είναι υπερβολή. Δεν είναι υπερβολή, το απέδειξαν οι εξελίξεις, είμαστε σε μια σχέση διαρκούς συνέπειας με τα όσα λέμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εκβιαστικό το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση με την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές και υπενθύμισε την ξεκάθαρη στάση του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως είναι τακτική της να φέρνει την αντιπολίτευση προ τετελεσμένων γεγονότων και εκβιαστικών διλημμάτων.

«Δεν είναι πολιτικά σωστό και έντιμο αυτό. Αν θέλεις την εθνική συννενόηση την προετοιμάζεις. Η εθνική συναίνεση ούτε παραχωρείται, ούτε ζητείται, ούτε εκχωρείται, προετοιμάζεται. Και την προετοιμάζει πάντα η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος σε όσους εκτιμούν πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Δήμας κρατούν αποστάσεις από τις θέσεις Σαμαρά, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένσταση στη ΝΔ ως προς τους στόχους της πολιτικής της, που είναι να βγει η χώρα από την κρίση το ταχύτερο δυνατόν και με τον πιο επωφελή και πιο ανώδυνο τρόπο για τον λαό μας.