Την ανάγκη στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κερδίσει τις προσεχείς εκλογές επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταγράψει εκλογική νίκη στις προσεχείς εκλογές και η φροντίδα μου δεν είναι άλλη από το να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

«Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται αλλά ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, ρεαλισμό και ευθύνη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν έβαλε το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αποδέκτης συγκεκριμένης πρότασης σημειώνοντας ότι η πολιτική του στάση δεν εξαρτάται από ανταλλάγματα για το εάν θα είναι ή όχι σε κάποια λίστα.

Εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλειες μετά την δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ Ποτάμι είναι το παλαιό σύστημα το οποίο ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας.