Την άποψη ότι από τη στιγμή που ο προηγούμενος πρόεδρος της ΝΔ εξελέγη από τη βάση είναι αδύνατον να περιοριστεί αυτό το εκλογικό σώμα στην επόμενη διαδικασία για εκλογή αρχηγού εξέφρασε στο Βήμα FM ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα είχες έναν επόμενο πρόεδρο με μικρότερη πολιτική νομιμοποίηση από τον προηγούμενο, αυτό δεν θα ήταν σωστό», ανέφερε.

«Στο συγκεκριμένο θέμα, η προσωπική μου γνώμη είναι διαυγής και καθαρή, δεν νοείται μη εκλογή από τη βάση», τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι η εκλογή από τη βάση θα πρέπει να αποφασίζεται με μια περίσκεψη αν κάποιος θα διαφωνεί με αυτή «αλλά άπαξ κι αποφασιστεί, κατά τη γνώμη μου, δεν παίρνεται πίσω» καθώς «θα ήταν σαν να λέγαμε ότι αποδίδουμε την εκλογή προέδρου σε ένα κλειστό σώμα κομματικής νομενκλατούρας».

Η θέση αυτή είναι αντίθετη με τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται υπέρμαχος της επιστροφής της ΝΔ στο μεσαίο δρόμο, όπως είπε και στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ-1 το βράδυ της Δευτέρας, εμφανίζεται αποφασισμένος να εισηγηθεί στην Πολιτική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή τον εξής οδικό χάρτη:

Τον Οκτώβριο περίπου να ανοίξουν οι λίστες του κόμματος με την εγγραφή νέων μελών και την επανεγγραφή των παλαιών, να γίνει εκλογή συνέδρων δυο μήνες μετά και τακτικό συνέδριο τον Μάρτιο του 2016, όπου πιθανότατα θα αλλάξει το καταστατικό για την εκλογή από την κομματική βάση και όχι από την κοινωνία.

Εάν αλλάξει το καταστατικό και η εκλογή αρχηγού γίνει από την κομματική βάση και όχι από την κοινωνία, τότε είναι πολύ πιθανόν να θέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν δεν γίνει δεκτή η πρότασή του, τότε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ζητήσει να γίνει η διαδικασία της εκλογής προέδρου της ΝΔ άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε στην ΕΡΤ, ότι όταν ένα κόμμα έχει 200.000 μέλη και ψηφίζουν για αρχηγό 800.000 «μπορεί να είναι και μηχανισμός» και ενδέχεται να νοθευτεί η βούληση της βάσης.