Έκκληση για ενότητα όλων στο εσωτερικό, προκειμένου να προκύψει βιώσιμη συμφωνία και αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους, απευθύνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφορικά με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ και το εμφανή κίνδυνο του Grexit.

«Η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, έτσι ώστε όταν θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την κοινωνική συνοχή, να είμαστε μέσα για να έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος. «Δεν πρέπει να βρισκόμαστε εκείνη τη στιγμή έξω από τον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Νομίζω ότι όλες οι δυνάμεις της χώρας που επιθυμούν τη συνέχιση της ευρωπαϊκής της πορείας, ανεξαρτήτως των απόψεών τους, οι οποίες έχουν κατατεθεί στην ελληνική κοινωνία μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, θα πρέπει να κατευθυνθούν στην ύπαρξη αυτής της βιώσιμης συμφωνίας» πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει να υπάρξει απεμπλοκή και γι’ αυτό οι εταίροι πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, μέσω μίας βιώσιμης συμφωνίας εντός της Ευρωζώνης και όχι μίας εξόδου της χώρας από αυτήν (Ευρωζώνη) και στη συνέχεια ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.