Σκληρή κόντρα με φόντο τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο πάνελ της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμούς Mega,  «OnLine» με τους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο.

«Πέντε χρόνια το ΑΕΠ δεν αυξήθηκε ούτε μια μονάδα από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η κυβέρνηση πήγε με μία πρόταση εντελώς διαφορετική από τους προκατόχους της. Θέλει να προχωρήσει σε πραγματική παραγωγική ανασυγκρότηση. Χωρίς αναδιάρθωση του χρέους κανείς δεν πρόκειται να έρθει να επενδύσει στην χώρα. Το μόνο εύκολο για τον Τσίπρα είναι να υπογράψει όχι ένα αλλά πολλά περισσότερα μνημόνια. Μάθατε να είσαστε ικέτες και γι’ αυτό δεν  σας αρέσει αυτό που γίνετε τώρα. Είσαστε πολιτικά πτώματα. Θέλατε σε πέντε μήνες να κάνουμε όσα δεν κάνατε εσείς τόσα χρόνια. Βιάζονται όλοι. Ακόμα και το μιντιακό σύστημα. Μη βιάζεστε θα τα δείτε τα αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Κουρουπλής.

Από την πλευρά του ο κ. Μάκης Βορίδης απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους: «Η ανασυγκρότηση θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Φοροκαταιγίδα φέρνει η κυβέρνηση και επιστρέφουμε στην ύφεση. Το πρώτο εξάμηνο χάθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας ενώ το τελευταίο εξάμηνο του 2014 είχαν δημιουργηθεί 100.000 θέσεις εργασίας και αυτό θα πρέπει. Δεν σας σώζει τίποτα πλέον. Έχετε κάνει πρόταση για μέτρα 8 δισ. ευρώ. Τα ποιήματα για ηρωικές διαπραγματεύσεις τελείωσαν. Τώρα θα αρχίσετε τις συγγνώμες».

Παράλληλα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης σημείωσε πως: το πρόγραμμά που προτείνεται είναι υφεσιακό. Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους και αναπτυξιακό πρόγραμμα και χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη. Αν δεν υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος στη συμφωνία δεν θα την στηρίξουμε».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε πως η συμφωνία που θα φέρει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα είναι αντιλαϊκή και θα επιβαρύνει για ακόμα μια φορά τον λαό και όχι τους έχοντες και κατέχοντες.