«Απόλυτα λογική» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης την απόρριψη της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως εξήγησε στον Βήμα FM, η κίνηση Κωνσταντοπούλου είναι «απόλυτα λογική» για πέντε λόγους:

«Ο πρώτος λόγος είναι ο εξής: ο Γιάννης ο Στουρνάρας, έπρεπε να πάει ως μέλος στην Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έπρεπε να πάει χθες, κι όταν εννοώ χθες, σε χρόνο dt. Σε χρόνο dt τον χθεσινό έπρεπε να διεκδικήσει. Εμένα, η καρδιά μου χθες, ανέβασε 120 σφίξεις. Να δω αν κουρέψουμε και τι έδωσε ο ΕLA, μάθαμε το 1,1 δις και τι δεν κουρέψανε. Εκείνη την ώρα, ρε μπαγάσα, αφού έχεις την άνεση μέχρι 30 Ιουνίου, μην το κάνεις, μην δώσεις την έκθεση. Δεύτερον, παραμονή του Eurogroup, μην τη δώσεις.

Τρίτο χαρακτηριστικό, όλα καλά όσα είπε. Ο σεβασμός για μένα στη διαφορετικότητα του άλλου είναι κυρίαρχο. Πόσω μάλλον όταν ως βουλευτής πρέπει δυο θεσμούς ανεξάρτητους να τους στηρίξω. Όμως, στη δήλωσή του, όλα καλά και για την πτώχευση αυτή που θα έρθει και για τη συναλλαγματική κρίση και για τον πληθωρισμό και για το grexit το επώδυνο στη συνέχεια. Όλα καλά, τα πιστεύει. Κάτι όμως που είπε και με εκνεύρισε και εκείνο νομίζω δεν υπάρχει: “το πρόγραμμα των σαράντα επτά σελίδων και η ελληνική πρόταση, έχει πολύ-πολύ μικρή διαφορά από την πρόταση των ξένων και γι’ αυτό οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να συγκλίνει”. Εκεί εξοργίστηκα. Είναι δουλειά σου εσένα (κ. Στουρνάρα) μια πολιτική δική σου, την οποία πληρώνουμε σήμερα σε ένα παρηκμασμένο λαό κι έρχεσαι εμένα να μου κάνεις κριτική ότι η πρόταση των σαράντα επτά σελίδων που κόμισε ο Μιχελογιαννάκης τρεις μήνες, καθημερινά διαβάζω δέκα ώρες την ημέρα και γνώμες από χίλια άτομα πώς να βελτιώσω και να απαλύνω του κόσμου τα προβλήματα;».