Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές και την ανάδειξη νέου προέδρου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι τρεις υποψήφιοι βρίσκονται σε οργασμό ζυμώσεων και διεργασιών για να συσπειρώσουν γύρω τους όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη και μέλη της Χαριλάου Τρικούπη.

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ως ο Βενιαμίν των διεκδικητών, επιχείρησε να δώσει το στίγμα της υποψηφιότητάς του, τόνισε ότι ο ίδιος εκπροσωπεί τη νέα γενιά της σοσιαλδημοκρατίας, και πρόκρινε την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ για να ξαναέρθει στο προσκήνιο του πολιτικού χάρτη, κατηγορώντας τον Γιώργο Παπανδρέου για τη διάσπαση.

«Αυτοί, οι οποίοι διέσπασαν την παράταξη κι επειδή η παράταξη πρέπει να έχει αξιολόγηση, αξιοκρατία, κανόνες και διαφάνεια, θεωρώ και πιστεύω ότι πρέπει να πάρουν οι ίδιοι τις πρωτοβουλίες να κάνουν αυτοί πρώτα ένα βήμα πίσω. Ο κ. Παπανδρέου έχει χιλιοδιασπάσει την παράταξη. Αυτοί πού έκαναν αυτή την διάσπαση, πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα της απόσυρσής τους. Δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες για αυτούς που πλούτισαν σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και του ονόματός μας, σε αυτούς που με τις ιδεοληψίες τους δεν άφησαν να προχωρήσει ο νόμος του Γιαννίτση, ενώ σήμερα το ασφαλιστικό συνέβαλε στην κρίση. Άρα είμαστε αυτή η ομάδα, αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι θέλουμε να μιλήσουμε για τα όνειρά μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να βρεθεί στη Φλώρινα και την Καστοριά και να απευθύνει εκ νέου έκκληση για μαζική προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες, καθώς στο επιτελείο του τυχόν αθρόα προσέλευση προσμετράται στα «αβαντάζ» του πρώην υπουργού.

«Πήραμε απόφαση να μετεξελιχθούμε σε ένα σύγχρονο φορέα του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Δεσμεύομαι ότι θα διακρίνεται για τη συλλογικότητα και τη δημοκρατική του λειτουργία. Δεσμεύομαι πως θα είναι ακλόνητη η θέλησή μου για ενότητα και για κοινή πορεία» τόνισε χαρακτηριστικά σε χθεσινή του παρέμβαση ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Καθαρή εντολή» από την πρώτη Κυριακή ζητά η τρίτη υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία απηύθυνε κάλεσμα στις κάλπες για όσους έχουν συμπορευθεί στο παρελθόν με το Κίνημα αλλά και όσους «νοιάζονται για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας».

«Όποιον και αν θέλουν να ψηφίσουν, να έρθουν, διότι δίνουν μεγάλη δύναμη στο εγχείρημα, στην προσπάθεια να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι σημαντικό να δοθεί μια καθαρή εντολή. Να τελειώσει την Κυριακή. Το ΠΑΣΟΚ είναι πολλούς μήνες σε μια κατάσταση μεταβατική, σε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Είναι ανάγκη ο χώρος να ανασυγκροτηθεί» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.