Η οικονομική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί ο υπουργός Οικονομικών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου προέδρου και των αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βγούμε από την κρίση, ενώ ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «τα πράγματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε έναν δρόμο, κάτι που αναγνωρίζεται και από τους εταίρους μας, αλλά νομίζω και από τους Ελληνες πολίτες».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «ο κύριος υπουργός αγωνίζεται κι αυτός με πολλές δυσκολίες» και του ευχήθηκε «να πάνε όλα καλά». Τόνισε δε ότι «ο ελληνικός λαός περιμένει πολλά, οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά ελπίζουμε ότι θα βγούμε από την κρίση».

Παρουσιάζοντας νέο πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο και τους νέους αντιπροέδρους Βλάσιο Ασημακόπουλο και Βασίλειο Σουλιώτη, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «εξαίρετους νομικούς, αλλά και ανθρώπους με ευρύτητα πνεύματος, που θα βοηθήσουν να στηριχθεί και να μπορέσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να αποτελέσει έναν ακόμη πιο ισχυρό σύμμαχο του κράτους και σύμβουλο της πολιτείας για τα μεγάλα ζητήματα».

Εξήγησε ακόμη ότι έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση για την αναδιοργάνωση του Συμβουλίου, διότι, όπως είπε, «έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και είναι κρίμα αυτό το δυνατό επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει να μην χρησιμοποιείται με τον καλύτερο τρόπο για τις μεγάλες υποθέσεις που απασχολούν το ελληνικό δημόσιο».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία, υπογράμμισε το σημαντικό έργο τους και σημείωσε ότι «σε μια περίοδο δύσκολη για όλους μας, ο καθένας στον τομέα του έχει την υποχρέωση να δείξει τον καλύτερο εαυτό του».