Απάντηση για τα σχόλια της Μαρίας Δαμανάκη, σχετικά με έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, έδωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Το θέμα είναι αν είναι διατεθειμένη να κάνει όσα πρέπει για να παραμείνει ισότιμο μέλος της Ένωσης». Ο υπουργός, σε εμφάνισή του στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», τόνισε ότι η Μ.Δαμανάκη «θέλησε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα».

«Το ευρώ είναι τεράστια κατάκτηση για την Ελλάδα. Τα όσα ειπώθηκαν για τη συνάντηση του Λουξεμβούργου ήταν αστεία πράγματα», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Όσοι μιλούν για επιστροφή στη δραχμή δεν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «άδικο» το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ευρωπαίων υπουργών που δεν θέλουν να καταβάλουν χρήματα για την Ελλάδα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι «οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν σημασία, καθώς δεν υπάρχει τέτοια απόφαση».

Ο υπουργός είπε, σε έντονο ύφος ότι δεν δέχεται ότι η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό ιστό. «Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι σώζει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Αν στις εκλογές ο λαός διαλέξει κάποιον άλλο, ας διαλέξει κάποιον άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μελετήσει ορισμένα στοιχεία του «Ζαππείου 2», μαζί με την τρόικα.

Όσον αφορά το φλέγον θέμα της φοροδιαφυγής, ο υπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες να συνεργαστούν για την πάταξή της, καθώς το κράτος δεν διαθέτει τόσο προσωπικό ώστε να μπορεί να ελέγχει κάθε επιχείρηση, ανά πάσα στιγμή.