Άμεση ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σε ανακοίνωσή του επιτίθεται στις δυνάμεις της Αριστεράς αναφέροντας ότι η στείρα κριτική δεν αποτελεί λύση ενώ τονίζει ότι πρότεινε στην κυβέρνηση ρεαλιστική εναλλακτική λύση για τη διέξοδο από την κρίση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας «ούτε η συνταγή του μνημονίου που συνεχίζεται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ούτε η στείρα καταγγελία και η αμφισβήτηση του ευρώ από κάποιες δυνάμεις της Αριστεράς συνιστούν διέξοδο από τη κρίση.

Η Δημοκρατική Αριστερά, από θέση ευθύνης έναντι της χώρας και της κοινωνίας που υποφέρει, πρότεινε μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση. Λύση που συνδυάζει την προσπάθεια για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας και τη διεκδίκηση στο επίπεδο της ΕΕ για θετική αναδιάρθρωση του χρέους και χρηματοδότηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος επενδυτικών δραστηριοτήτων, το οποίο οφείλει να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση».