«Γελοιότητα» και «αθλιότητα», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος σε τηλεοπτικές εμφανίσεις απεκάλεσε και πάλι τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «έμμισθο broker ξένων κερδοσκόπων».

Σε υψηλούς τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στη ΝΔ γιατί δεν αποδοκιμάζει τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου τονίζοντας ότι η απάντηση «ουδέν σχόλιο» που έδωσε πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης Μιχελάκης σημαίνει ότι τους αποδέχεται.

Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για «απέραντη συνομωσιολογία» από τον κ. Καμμένο, που «βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «με την ΝΔ».

Επικαλούμενος αναλυτική ανακοίνωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με την οποία επί διοίκησης Φιλιππίδη και κυβέρνησης ΝΔ, το καλοκαίρι του 2009, αγοράστηκαν CDS ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την ΝΔ ότι με τον τρόπο αυτό ποντάριζε στη χρεοκοπία της χώρας.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την αναφορά του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον κ. Παπανδρέου «ότι ξεπέρασε και τον Πινοσέτ», ο κ. Πεταλωτής παρατήρησε ότι «η γελοιότητα βρίσκεται σε πολλές πλευρές» και έκανε λόγο για «υποτιθέμενες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς».