Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου και Λούκα Κατσέλη είναι οι τρεις κυρίες της κυβέρνησης οι οποίες παίρνουν «κόκκινη κάρτα» στην αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, όπως παρακολουθείται από τον αντιπρόεδρο Θόδωρο Πάγκαλο.

Σύμφωνα με την «αναφορά Νο11»  για την παρακολούθηση της υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τρία ζητήματα που αφορούν τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Οικονομίας είναι τα μοναδικά που παίρνουν «κάτω από τη βάση».

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υγείας, το 1ο 6μηνο του 2010 θα έπρεπε να έχει λήξει το ζήτημα της υποχρέωσης των φαρμακείων να κάνουν δεκτές μόνο συνταγές με bar code το ΑΦΜ γιατρού.

Το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται να έχει καθυστερήσει με το νομοσχέδιο για τη Δια Βίου Μάθηση το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2ο 3μηνο του 2010. Σύμφωνα με την αναφορά, το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο προς έγκριση και στη συνέχεια θα προωθηθεί στη Βουλή.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Οικονομίας, σε εκκρεμότητα βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων. Η νομοθετική του επεξεργασία έχει ολοκληρωθεί και κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου στη βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.   

Δείτε την αναφορά εδώ.