«Είμαι φυσιολογικός άνθρωπος και όχι ρομπότ». O Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά το επεισόδιο στη Βουλή και το «στόλισμα» στον Κοραντή δεν μασάει τα λόγια του. «Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση πρέπει κάποιοι να ρίξουμε το επίπεδο μας. Ε, καλύτερα να με πεις αλήτη, παρά κλέφτη», δήλωσε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Δεν χαρίστηκε ούτε στον Γ. Καρατζαφέρη για τον οποίο είπε περιπαιχτικά: «Αυτός τρελάθηκε από την ημέρα που τον κουτσούλισε το περιστέρι. Νομίζει ότι είναι ρυθμιστής. Αν θέλει να είναι ρυθμιστής, πρέπει να σοβαρευτεί».

Σχετικά με το πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε: «Με τον Κοραντή δεν λέμε καλημέρα τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Και μου είπε ξαφνικά καλημέρα και μάλιστα περιπαιχτικά. Και σήμερα να τον συναντούσα, θα του τα έλεγα. Μπορεί λιγότερα αλλά θα του τα έλεγα» και προσέθεσε ότι είναι «ανέντιμο και ανήθικο να διορίζεται κάποιος βουλευτής σε άλλο κόμμα από αυτό που υπηρέτησε», ενώ πρόσθεσε ότι ήταν «αστοχία» ο διορισμός του στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ από τη Ν.Δ.

«Κάποιοι δεν άξιζαν την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε ότι πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο ο αρχηγός της ΕΥΠ μπορεί να «διορίζεται» στο κοινοβούλιο αμέσως μετά τη θητεία του.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι αυτό που συνέβη με τον κ. Κοραντή θα μπορούσε να συμβεί και με τον κ. Καρατζαφέρη και δήλωσε: «Τι παραπάνω να σου κάνει κάποιος από το να σε σπιλώνει για να κερδίσει ψήφους; Τι είναι αυτά που μου λένε “έλα ρε Βαγγελάκη, πολύ σοβαρά τον έχεις πάρει”. Ε, γι’ αυτό γίναμε γελοίοι. Γι’ αυτό λέει ο κόσμος ότι τους πολιτικούς τους βρίζουν και νομίζουν ότι βρέχει».

«Στο Επικρατείας βάζεις κάποιον με περγαμηνές ή που τον εκτιμάς. Τι εκτίμησε ο αρχηγός του περιθωριακού κόμματος στον Κοραντή»;

Όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, εκτός από τον κ. Κοραντή, από προχθές δεν λέει καλημέρα και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «Και βέβαια λέω καλημέρα στη Ντόρα Μπακογιάννη», ενώ στην ερώτηση αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα είπε: «Η Βουλή έχει μειωμένη πολιτική παρέμβαση. Πρέπει να γίνει συντακτική και όχι αναθεωρητική βουλή. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πολιτική παρέμβαση μπορείς να έχεις ακόμη και αν δεν είσαι στο κοινοβούλιο. Εγώ δίνω τη μάχη μπροστά και δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά».