Εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων έως και σήμερα και όχι έως το 2009, ζητά η ΝΔ, όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο εισηγητής του κόμματος κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την προκαταρκτική επιτροπή Πάνος Καμμένος.

«Η Προανακριτική είναι ένα πρώτο βήμα. Ήρθε από τη Δικαιοσύνη ένα συγκεκριμένο αίτημα για τον κ. Τσοχατζόπουλο. Από εκεί και πέρα, αυτό θα είναι «πιστολιά στον αέρα», αν δεν συνοδευτεί από Εξεταστική Επιτροπή […] ώστε να εξετάσει το σύνολο της υπόθεσης των υποβρυχίων από την αρχή μέχρι και σήμερα. Και περιλαμβάνει το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και βεβαίως όλους τους διατελέσαντες υπουργούς, όπως είπε και ζήτησε και ο κ. Μεϊμαράκης στη Βουλή και το είπε όπως ακριβώς σας το λέω», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Όταν υπάρχει ατιμωρησία συνεχής και για τα υποβρύχια και για τη Siemens και τελικά ο ελληνικός λαός βλέπει ότι ένα κλειστό γκρουπ πολιτικών προφυλάσσει τους συναδέλφους, πιστεύω ότι ναι, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Και θα έχουμε φαινόμενα οργής του λαού που θα φτάσουν μέχρι ανεξέλεγκτες καταστάσεις», είπε ο κ. Καμμένος.