«Αναπτυξιακό αντίβαρο» στην κρίση που μαστίζει τον Πειραιά χαρακτήρισε τα επενδυτικά και επιχειρησιακά σχέδια του ΟΛΠ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μίχας ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που κεντρική διοίκηση, αυτοδιοίκηση και φορείς συνεργάστηκαν πάνω σε μια πλατφόρμα διαλόγου και αποφάσισαν να δρομολογήσουν έργα με στόχο την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και την αναμόρφωση σημαντικών υποδομών που βρίσκονται είτε μέσα είτε γύρω από το μεγάλο λιμάνι της πόλης.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που, όπως τόνισε, θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του μεγάλου λιμανιού και θα δώσουν νέα αίγλη στον Πειραιά επιδρώντας θετικά στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στον τουρισμό, προσθέτοντας ότι από την υλοποίηση τόσο εκτεταμένης κλίμακας έργων σε περίοδο μάλιστα μεγάλης ύφεσης ο Πειραιάς μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει.

Ο κ. Μίχας κάλεσε ταυτόχρονα τη διοίκηση του Δήμου να αφήσει τις αντιπολιτευτικές κορώνες και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση και πολύ περισσότερο η προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΠ δεν ανέλαβαν την παραμικρή πρωτοβουλία ώστε να ανοίξει το λιμάνι στην πόλη.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών που πρέπει να προχωρήσουν προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, να τονωθεί η ανάπτυξη και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.