Για εγωιστική συμπεριφορά τραπεζών, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, σημειώνοντας ότι οι συγχωνεύσεις τραπεζών είναι αναγκαίες.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό της ΝΕΤ σημείωσε ότι «είναι περίεργο – και αυτό κριτικάρεται επίσης – ότι ενώ είναι αναγκαία η συγχώνευση τραπεζών, βλέπουμε εγωιστικά να ταμπουρώνεται ο καθένας με εγγύηση του δημοσίου. Κατά τ’ άλλα, δεν βάζει κανείς λίγο νερό στο κρασί του, προκειμένου να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις που είναι απαραίτητες».

Ο κ. Χυτήρης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει και το κράτος να έχει λόγο από τη στιγμή που δίνει εγγυήσεις: «Δεν μπορεί να είμαστε παρόντες όταν δίνουμε την εγγύηση και να είμαστε απόντες σε οποιοδήποτε προγραμματισμό, ή σχεδιασμό. Θέλουμε όλοι μας και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορεί να γίνει ένας προγραμματισμός, που να έχει και ένα λόγο το κράτος, που – βρε αδελφέ – είναι αυτό που στηρίζει τις τράπεζες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.