Το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά απασχόλησε σε μάκρος τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, επικράτησε κλίμα επίμονων ερωτημάτων για το ρόλο των τραπεζών και την ανάγκη να στρέψουν την προσοχή τους στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας προγραμματική συμφωνία με κάθε μια από τις τράπεζες ξεχωριστά, ενόψει της περαιτέρω εγγυοδοσίας τους από το ελληνικό δημόσιο.

Αφού ακούστηκαν διάφορες απόψεις, οι περισσότεροι υπουργοί συνέκλιναν στη θέση ότι, εφόσον θα δοθεί εγγυοδοσία, θα πρέπει πρώτα να οριστούν σαφέστατοι όροι υπό τους οποίους θα δοθεί.

«Εφόσον δίνουμε τόσα χρήματα, και το δημόσιο θα πρέπει να έχει ανάλογα οφέλη από τα assets των τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Διαμαντοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες.

Για δεσμευτικούς όρους ενόψει της νέας εγγυοδοσίας έκανε λόγο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής σχολίασε: «Η Ελλάδα δίνει χρήμα και οι τράπεζες αποκτούν περιουσία; Στην πραγματικότητα είναι κρατικοδίαιτες».