Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη και στενό συνεργάτη του Κ. Καραμανλή κατονόμασε πριν από λίγο Ντόρα Μπακογιάννη ως τον άνθρωπο που οργάνωνε παρασκηνιακά την διαδοχή Καραμανλή προς όφελος του Α. Σαμαρά.

Η κυρία Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε για τις οικονομικές προτάσεις του κόμματός της αναφέρθηκε στην υπονομευτική κατ’ αυτήν προσπάθεια που γινόταν τα δύο τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή προς το πρόσωπό της.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μίλησε ευθέως για καραμανλικό σύστημα και μάλιστα προσδιόρισε ότι ο άνθρωπος που βοήθησε τον κ. Σαμαρά ήταν ο κ. Π. Μολυβιάτης.

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού , απάντησε πως δεν το γνωρίζει και συνέχισε: «Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη Ν.Δ., η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη».

Υπαινιγμούς όμως άφησε και για τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή άλλο τηλεγράφημα από τα wikileaks. Ανέφερε ότι σύμφωνα με το τηλεγράφημα το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας σε συνάντησή του πρέσβη με τον βουλευτή κ. Σαμαρά του εξέφρασε τότε την ανησυχία του για το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τη Ρωσία και για την αγορά τεθωρακισμένων.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται να του απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει. «Αναρωτήθηκα -είπε η κ. Μπακογιάννη- με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό, τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε».