«Αντιστάσεις» εκ των έσω εκδηλώνονται στην κυβέρνηση, στην προσπάθεια άντλησης 50 δισ. ευρώ μέσω αποκρατικοποιήσεων, αλλά και έναντι του στόχους της περιστολής των δαπανών των υπουργείων κατά 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

Χθες, αναφερόμενη στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η κ. Λούκα Κατσέλη υποστήριξε πως για ΔΕΚΟ στρατηγικού χαρακτήρα, όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ, «υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν».

Νωρίτερα, ιδιαίτερα φιλόδοξο είχε χαρακτηρίσει τον στόχο των 50 δισ. πέραν της κ. Κατσέλη και η κ Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας προειδοποίησε πως το πρόγραμμα δε θα στηριχθεί «εν λευκών» από τους βουλευτές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Καθημερινή, στο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για μείωση των κρατικών δαπανών της τάξης των 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2012-2015, προτάσεις κάτω από τους στόχους υπέβαλαν τα υπουργεία Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Παιδείας, Ανάπτυξης και Θαλασσίων Υποθέσεων.