Για τις κατηγορίες που εκτοξεύει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος περί Αλβανών που πληρώνει το κόμμα για να του επιτίθενται  μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας σε πρωινή εκπομπή.

«Οι δηλώσεις του ξεπερνούν τα όρια της ανοχής, ιδίως όταν απευθύνονται σε μια πολιτική δύναμη που δεν είναι χθεσινή» είπε ο κ. Τσίπρας. «Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ο τρελός του χωριού για να λέει ότι θέλει. Δεν έχω καμία πολιτική βεντέτα μαζί του.Εκτιμώ το μυαλό του και τον θεωρώ ένα ιδιαίτερα οξυδερκή πολιτικό. Αλλά ότι κάνει το κάνει με σχέδιο, με πολιτικό στόχο. Ο στόχος του είναι διττός. Από τη μία προσπαθεί με τη στοχοποίηση να κρύψει την πραγματικότητα που είναι οδυνηρή γι’ αυτόν. Πίσω από αυτούς που τον αποδοκιμάζουν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 5 και 6%, αλλά η πλειοψηφία των πολιτών που τους έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος.

Από την άλλη ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια υπολογίσιμη δύναμη γιατί μπορεί να γίνει υποδοχέας της οργής των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Στοχοποιεί λοιπόν το κόμμα για να αποτρέψει τη μαζική εισροή ψηφοφόρων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο κ. Πάγκαλος έκανε αυτές τις δηλώσεις για να στρέψει την προσοχή μακριά από τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν μετά τη διαρροή των εγγράφων του Wikileaks στα οποία φαινόταν να χαρακτηρίζει το Γιώργο Παπανδρέου «κακό ηγέτη». «Θα ρίξω μεγαλύτερη βόμβα για να καλυφθεί ο θόρυβος των προηγούμενων φαίνεται πως είπε ο κ. Πάγκαλος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο κ. Παπανδρέου έχει πλέον την ευθύνη για την οποιαδήποτε προβοκάτσια. Η σιωπή είναι συνενοχή».