Έκκληση για ενότητα ώστε να μείνουμε αταλάντευτοι στο στόχο μας, έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Κερδίσαμε μία μάχη, ο πόλεμος όμως δεν τελείωσε και απαιτείται ενότητα για να πετύχουμε τους στόχους. Ας τελειώνουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά καθώς βρισκόμαστε στη μέση της φουρτούνας αλλά παραμένουμε αταλάντευτοι στο στόχο μας».

Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ουσιαστικά στο υπουργικό του συμβούλιο ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Τώρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσες και επώδυνες αποφάσεις.

Οι αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα και είναι ο όρος που έθεσαν οι 27 ,απαιτούν καλό συντονισμό και ενότητα του κυβερνητικού επιτελείου κάτι για το οποίο δεν φημίζεται μέχρι σήμερα. Το ίδιο και τα μέτρα που το σύμφωνο σταθερότητας θα επιβάλλει.

Για τον ίδιο λόγο ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει τέρμα στα σενάρια ανασχηματισμού αλλά και τα εκλογικά σενάρια, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν παραλύσει την κυβέρνηση.