Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή τις εξελίξεις με τους μετανάστες στο μέγαρο Υπατία, τις οποίες, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, προτίθεται να μετατρέψει σε «αιχμή» της αντιπολιτευτικής τακτικής του.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο (ΝΕΤ 105,8) κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, υποστηρίζοντας ότι με τις πράξεις του «προέβη σε μια σαφή παρανομία, η οποία ισοδυναμεί στην ουσία με κατάργηση του Συντάγματος». Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα μόνο της Βουλής, ενώ είπε ότι ο υπουργός Εσωτερικών «με την ενέργεια του αυτή “υφάρπαξε” εξουσία από την Βουλή. Αυτό σημαίνει εσχάτη προδοσία για όσους μπορούν να διαβάσουν το Σύνταγμα».

Όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης με τις πράξεις και την ατολμία της η κυβέρνηση «ξεγυμνώθηκε και γελοιοποιήθηκε» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έκανε μια σειρά λάθος επιλογών στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ υποστήριξε ότι το πρόβλημα αυτό έπρεπε να είχε λυθεί από την πρώτη κιόλας μέρα και έπρεπε από την πρώτη στιγμή να στεγαστούν σε ένα Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να έχει η Πολιτεία, και όχι οι διάφορες συνιστώσες, τον έλεγχο και το κουμάντο.

«Οι ουσιαστικοί εκβιαστές είναι όλοι αυτοί που το οργάνωσαν και ενορχήστρωσαν αυτές τις ενέργειες, και δεν άφηναν τους γιατρούς να τους εξετάσουν και να περιθάλψουν τους καταληψίες λαθρομετανάστες. Αυτοί ποντάρουν και επενδύουν στο χάος και στην αναταραχή», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την οικονομική κρίση στη χώρα μας, ενόψει της συνόδου Κορυφής, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός καλείται να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα, τέτοιο που δεν είχε κανείς άλλος πρωθυπουργός, και αναλόγως των κινήσεων και των αποφάσεων του, θα κριθεί από την ιστορία. «Εν πολλοίς όμως, από τις αποφάσεις του, θα κριθεί και το μέλλον της Ελλάδας», συμπλήρωσε.

Για την σύνοδο της 25ης Μαρτίου εκτίμησε ότι η χώρα μας θα πάρει περισσότερα από αυτά που περιμένει, αλλά το ουσιαστικό και πραγματικό θέμα, όπως είπε, είναι ποιος θα κάνει την διαχείριση όλων αυτών. Επιτέθηκε εκ νέου κατά του κυβερνητικού σχήματος υποστηρίζοντας ότι «δεν τραβάει», ζητώντας ανασχηματισμό, κάτι που όπως είπε, ζήτησε και από τον πρωθυπουργό στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.