Γ. Παπαναδρέου: «Ζήτησα να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

ΔΕΙΤΕ: «Όπλο μας οι πρωτόγνωρες θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:40
08/03/2011
Γ. Παπαναδρέου: «Ζήτησα να αναλάβουν τις ευθύνες τους»
3
loading

Σε ένα ολιγόλεπτο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να «στηρίξουν την προσπάθεια που αφορά όλους μας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε και δημόσια ότι «η Ελλάδα θα δώσει μάχη υπέρ μιας συνολικής λύσης» η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «αφορά ολόκληρη την ευρωζώνη».

«Το να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της είναι καλό για την Ελλάδα, αλλά είναι καλό και για την ευρωζώνη. Η όποια λύση θα πρέπει να είναι πραγματική λύση. Δίνουμε μάχη δημοκρατίας στην ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να αιφνιδιάζεται από τις αγορές».

Όπλο μας είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «είναι οι πρωτόγνωρες θυσίες του ελληνικού λαού, η συνέπεια και η αξιοπιστία μας. Δίνουμε μάχη για να σταθούμε στα πόδια μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε». Παράλληλα ο πρωθυπουργός περιέγραψε τα σημεία στα οποία η Ελλάδα θα δώσει την μάχη αναφέροντας το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τον μελλοντικό μηχανισμό στήριξης και τους όρους εξυπηρέτησης του δανείου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Νίκος Θ

  Βρε πως αλλάζει ο άνθρωπος μέσα σε ένα χρόνο μόλις. Από το λεφτά υπάρχουν, στο δεν υπάρχει σάλιο, και τώρα συναίνεση για μια ανώδυνη χρεωκοπία. Διότι, δυστυχώς, είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Το ζήτημα είναι εάν θα είναι ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη.

 2. avatar Zabaraktranemia

  ΜΑ ΠΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?

  1. avatar Bagia

   Ναι υπάρχει αποδεδειγμένα.
   Ο Κων/νος Καραμανλής ο νεώτερος.
   Μας απέκρυψε την αλήθεια ενώ την γνώριζε και παράτησε το τιμόνι στα δύσκολα...
   Παράξενο όμως να κατηγορούμε και να τσουβαλιάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους λίγους πολιτικούς που δεν ακούστηκε τουλάχιστον, ότι δεν ξέσκισαν τις σάρκες μας σαν τα προηγούμενα αρπακτικά.
   Αυτοί τουλάχιστον προσπάθησαν και προσπαθούν να βάλουν μια τάξη.
   Έτσι μοιάζει.
   Μπορεί με ανίκανους στη διοίκηση και λαμόγια για στήριγμα, μπορεί με λάθος επιλογές (με γνώμονα το βραχυπρόθεσμο συμφέρον μας) αλλά προσπάθησαν σαν τον Δαβίδ απέναντι στους εκάστοτε Γολιάθ.
   Γιατί, ας μην γελιόμαστε, τι είναι η Ελλάδα απέναντι στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε τώρα?
   Ο πρώτος δεν άντεξε και τα παράτησε κι ο άλλος προσπαθεί όπως μπορεί - που δεν μπορεί...
   Το μυστικό όλο βρίσκεται στη συλλογική προσπάθεια μιας κυβέρνησης για οργάνωση, πράγμα που μοιάζει αδύνατον να επιτευχθεί.
   Κι αυτό γιατί οι υπουργοί δεν ξέρουν να δουλεύουν.
   Δεν ξέρουν να οργανώνουν.
   Δεν έχουν τσαγανό.
   Είναι κατώτεροι των περιστάσεων και των ευθυνών που αποδέχτηκαν να έχουν και το μόνο που κάνουν είναι να τις μετατοπίζουν αλλού.
   Γιατί τι μπορεί να κάνει ο χαρισματικότερος διευθυντής ορχήστρας όταν η ορχήστρα του αποτελείται από μουσικούς που ξέρουν μόνο να ακούνε αλλά όχι και να παίζουν μουσική?
   Να αλλάξει τους άσχετους τους κουλούς και τα λαμόγια και να βάλει επαγγελματίες μουσικούς.
   Πρώτα εκεί βάζουμε τάξη και αυτή η τάξη θα μας φέρει το αποτέλεσμα.
   Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει για όλα ένας άνθρωπος.
   Ούτε κι εμένα μου άρεσαν και μου αρέσουν οι επιλογές του Γιωργάκη και του Κωστάκη, αλλά δεν μπορώ να μην τους αναγνωρίσω τουλάχιστον την προσπάθεια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει