Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας είχε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε από τον ερχόμενο Απρίλιο να αρχίσει η εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας συνολικής δαπάνης 130 εκατομμυρίων ευρώ που θα προέλθουν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

«Η ανάσχεση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου μας», τόνισε σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός.

Η κ.Κατσέλη είπε ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνει η υλοποίηση των προγραμμάτων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας και των περιφερειαρχών η οποία θα καταλήξει στην υπογραφή Μνημονίου σε κάθε περιφέρεια ώστε να υπάρξει θετική προοπτική για τους ανέργους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να επανεξετασθούν τα επιδόματα του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού, (ανεργίας, οικογενειακό, έκτακτο εποχικό, ειδικό επίδομα για νέες εργαζόμενες μετά τον τοκετό) του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, (επίδομα ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού, επίδομα για αγορά βιβλίων, εισιτηρίων κινηματογράφου και θεάτρου, επίδομα βρεφονηπιακών σταθμών).