Τον τελευταίο μήνα το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού έχει μετατραπεί σε κέντρο πολιτικών πρωτοβουλιών και εξελίξεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναζητά τρόπους να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά και το κυβερνητικό του έργο, δημιουργώντας «ομάδα στήριξης» από παλιούς και νέους συνεργάτες του, οι οποίοι θα κληθούν να υπεραμυνθούν την κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», καθημερινά τον επισκέπτονται για να δηλώσουν συμμετοχή στην «επιχείρηση δικαίωση» στελέχη αλλά και πολιτικοί του φίλοι.

Τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει την ευθύνη για να επικοινωνήσουν τα κυβερνητικά πεπραγμένα (2004-2008) είναι κατά κύριο λόγο οι -σχεδόν- καθημερινοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού.

Βασικό συντονιστικό ρόλο στην «ομάδα στήριξης» έχει ο Βαγγέλης Αντώναρος, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον πιστούς «καραμανλικούς». Ο άνθρωπος που ο Κώστας Καραμανλής συμβουλεύεται για όλα δεν είναι άλλος από τον Πέτρο Μολυβιάτη, με τον οποίο συναντάται πολύ συχνά, αλλά και μιλάει μαζί του καθημερινά στο τηλέφωνο.

Γιάννης Παπαθανασίου, Κώστας Χατζηδάκης, Γιώργος Βλάχος, Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Προκόπης Παυλόπουλους αλλά και Δημήτρης Σιούφας έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ο καθένας στον τομέα του.