«Σας θυμίζω ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο του Νοεμβρίου αναφέρει ότι λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, η μείωση εξόδων για τις τράπεζες και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το μισθολογικό κόστος, είναι αναπόφευκτη», τόνισε στη Βουλή ο Γιώργος Προβόπουλος, δίνοντας σαφές μήνυμα υπέρ των συγχωνεύσεων, αφήνοντας διάπλατο το ενδεχόμενο μισθολογικών περικοπών.

Ο γενικός τραπεζίτης επανέλαβε παράλληλα ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος έχει τοποθετηθεί θετικά στο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αναφέρεται σε συνέργειες φιλικού χαρακτήρα.

Κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση της Εθνικής με την Alpha Bank, τόνισε ότι «δεν ειπώθηκε πουθενά ότι το deal είναι μη φιλικό. Το αν θα έρθουν όμως εις γάμου κοινωνία εξαρτάται από τις διοικήσεις των δύο τραπεζών. Έχω πάντως θέση αρχής ότι οι συγχωνεύσεις είναι αναγκαίες και αναπόφευκτες», κατέληξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.