Το ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ότι πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων τόνισε απόψε στα Γιάννενα, ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη διάρκεια επίσημου δείπνου που δόθηκε προς τιμήν του.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στο θέμα της περιουσίας του δημοσίου που είναι τελευταία στην επικαιρότητα επισημαίνοντας: «Η ελληνική δημόσια περιουσία δεν είναι σε μεγάλο βαθμό καταγεγραμμένη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό είναι επιτακτική ανάγκη. Εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι έχουμε φορτώσει ένα δυσβάσταχτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και ότι οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα.

Κατέληξε ότι όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης.