Έντονες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις πρώην υπουργών μετά την απόφαση να δοθούν στη δημοσιότητα οι τραπεζικοί λογαριασμοί δέκα πρώην υπουργών που σχετίζονταν με υποθέσεις της Siemens.

Βερελής

Ο κ. Βερελής αν και δήλωσε πρόθυμος να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του πρόσθεσε ότι «άλλα βιβλία φαίνεται να μένουν κλειστά».

Επίσης, έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα να δοθεί η λίστα ως «πρώτη δόση έναντι» και προς χρήση των Σαββατοκυριακάτικων εφημερίδων, ενώ αντέδρασε και για στον περιορισμό του ελέγχου από το 1997 και μετά.

Ο πρώην υπουργός διαμαρτύρεται ότι περιλαμβάνεται στη λίστα όταν ακόμη δεν έχει κληθεί στην επιτροπή, παρ’ ότι το ζητεί εδώ και μήνες.

Βουλγαράκης

Για επιλεκτικό άνοιγμα των λογαριασμών ορισμένων εκ των πολιτικών προϊσταμένων των υπουργείων, έκανε λόγο ο Γ. Βουλγαράκης.

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι οι λογαριασμοί, τόσο οι δικοί του, όσο και της οικογένειάς του έχουν με δική του αίτηση και συγκατάθεση προ πολλού ανοιχθεί και ελεγχθεί από τους ελεγκτές της Τραπέζης Ελλάδος και ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας.

Παπαντωνίου

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου χαρακτήρισε απαράδεκτη την επιχειρούμενη συγκεκριμένη μεθόδευση υλοποίησης της απόφασης για άνοιγμα λογαριασμών πρώην υπουργών. Τέλος, μίλησε για συνειδητή παράλειψη κάποιων άλλων προσώπων στη λίστα.