Ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποπληρωμή των ανοιχτών οφειλών προ εργολάβων και αναδόχους δημοσίων έργων ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππα και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεσμεύτηκε να εξοικονομήσει τα αναγκαία κονδύλια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού.

Για το ύψος των οφειλών του Δημοσίου προς τις τεχνικές εταιρείες και τους αναδόχους έργων υπάρχουν δύο εκτιμήσεις:
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιρειών (ΣΕΤΕ), οι οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ. Όμως, το υπουργείο Υποδομών ισχυρίζεται ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταβληθεί 1,2 δισ. ευρώ για εκτελεσθέντα έργα του Δημοσίου και ότι απομένουν 500 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και η υλοποίηση 10 μεγάλων έργων υποδομών που προωθούνται μέσω του ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4,65 δισ. ευρώ καταχωρήθηκαν στο Κοινό Πληροφοριακό Σύστημα Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής SFC (StructuralFundsCommonsystem) και βρίσκονται ήδη σε κατάσταση αποδοχής. Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα συμβάλλουν σημαντικά στην τόνωση της αγοράς, στην ασφάλεια των μεταφορών και την προστασία του περιβάλλοντος.