Για όσα είπε για την Χαμάς ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ότι δηλαδή εντός της οργάνωσης υπάρχουν ακραίοι και μη ακραίοι τρομοκράτες, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι μια απαράδεκτη δήλωση και στερείται οποιασδήποτε λογικής. Ας καθίσει να διαβάσει ο κ. Σπηλιωτόπουλος τι σημαίνει τρομοκρατία. Είναι σαν να συζητάμε αν έξω είναι μέρα η νύχτα. Θεμιτό εν μέρει να δικαιολογεί αυτά που είπε ο πρόεδρος του κόμματός του. Όχι όμως να ωραιοποιεί ένα μέρος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που σφάζει ανθρώπους και σκοτώνει ανελέητα αμάχους. Οι σφαγές δεν έγιναν από μια αόρατη οργάνωση αλλά από τη Χαμάς. Να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και να θυμόμαστε ότι και εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει δικούς τους από τρομοκρατικές ενέργειες».

Το πρωί της Κυριακής ο σύμβουλος επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ – με αφορμή αφενός το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη, αφετέρου τις δηλώσεις Κασσελάκη για την τρομοκρατική οργάνωση – σημείωσε: «Δεν υπάρχει ανασκευή καμίας δήλωσης. Αυτό που είπε είναι ότι σε κάθε οργάνωση, ακόμα και στον πυρήνα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, υπάρχουν εξτρεμιστές και μη εξτρεμιστές. Όταν τα ηνία παίρνουν οι ακραίοι δυστυχώς αυτά που λέμε casualties αυξάνονται»

«Δηλαδή στη Χαμάς δεν είναι όλοι τρομοκράτες;» κλήθηκε να διευκρινίσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και απάντησε «εντός της Χαμάς υπάχουν μόνο τρομοκράτες, αλλά υπάρχουν ακραίοι και μη ακραίοι. Έτσι ήταν παλαιότερα οι τρομοκρατικές οργανώσεις και έτσι θα είναι».