Το μήνυμα ότι το κράτος, οι διωκτικές αρχές και η Πολιτική Προστασία «θα κάνουν τα πάντα για να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η εγκληματική ενέργεια σε βάρος συμπολιτών μας που με αυταπάρνηση, με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της προσφοράς, αγωνίζονται να προστατέψουν όλους εμάς, τη φύση και την πατρίδα μας», στέλνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο «X» σχετικά με την επίθεση αγνώστων εναντίον εθελοντών στην Πάρνηθα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας αναφέρει:

«Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν την απρόκλητη επίθεση από μια ομάδα άνανδρων νεαρών εναντίον εθελοντών μας χτες στη Δυτική Πάρνηθα που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το κράτος, Διωκτικές Αρχές και Πολιτική Προστασία, θα κάνουν τα πάντα για να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η εγκληματική ενέργεια σε βάρος συμπολιτών μας που με αυταπάρνηση, με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της προσφοράς, αγωνίζονται να προστατέψουν όλους εμάς, τη φύση και την πατρίδα μας. Είμαστε στο πλευρό τους και ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση. Ας το γνωρίζουν όλοι: Δεν θα επιδείξουμε καμία ανοχή».

Η επίθεση στους εθελοντές

Σύμφωνα με τα θύματα της επίθεσης οι εθελοντές έφτασαν στο βουνό της Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στις δραστηριότητες της οργάνωσης VA Saving his Hood, μαζεύοντας σκουπίδια από το δάσος.

Η δράση ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί και το Σάββατο, με κάποιους από τους εθελοντές να κατασκηνώνουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο σημείο Κρύα Πηγή Φυλής για να περάσουν τη νύχτα.

Λίγο μετά τη μια τη νύχτα δυο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν 7-8 νεαροί έφτασαν στο σημείο και πλησίασαν τους κατασκηνωτές κρατώντας με φακούς και με άγριες διαθέσεις, καθώς τους τραμπούκισαν ρωτώντας τους «από που είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι».

Οι εθελοντές τους εξήγησαν ότι βρίσκονται στο σημείο για να καθαρίσουν το βουνό με τους νεαρούς να αποχωρούν από το σημείο. Έπειτα από δέκα λεπτά επέστρεψαν και σύμφωνα με ένα από τα θύματα, φώναζαν «κάναμε comeback».

«Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν στο πάτωμα ξαπλωμένοι και έτσι ξεκίνησαν να μας χτυπάνε και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος», έγραψε στο Instagram ένα εκ των θυμάτων, τονίζοντας ότι πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι δράστες αποχώρησαν από το σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ