Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη πολιτική, όπου θα αφορά τη διαχείριση του νερού.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με φόντο τις επιπτώσεις που επιφέρει η κλιματική κρίση, επανέλαβε την «ανάγκη δημιουργίας συγκεκριμένης πολιτικής» για το νερό.

«Τα επιμελητήρια δεν μπορούν να απουσιάζουν από το τραπέζι της συζήτησης για τη διαχείριση του νερού. Μετά τις καταστροφικές ζημιές στη Θεσσαλία έχουμε υποχρέωση να δούμε κατάματα το θέμα του νερού», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε πως «η σύσταση αγροτικών τμημάτων στα επιμελητήρια θα αποτελέσει μοχλό ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα» αναφερόμενος στην πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ.

έρης

Ακόμη, διευκρίνισε ότι σε αυτά θα εγγράφονται όλοι οι απασχολούμενοι στον αγροτικό τομέα που ασκούν εμπορική και μεταποιητική δραστηριότητα. Την ίδια ώρα, τα επιμελητήρια θα προχωρήσουν και στη σύσταση Μητρώου Αγροτών, στο οποίο θα εντάσσονται όλοι οι κατ’ επάγγελμα αγρότες της χώρας, έτσι ώστε να αποτελέσουν τα επιμελητήρια τον προθάλαμο -όπως είπε- για τον χώρο του επιχειρείν, ιδίως για τους νέους επαγγελματίες αγρότες.

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε στους ελέγχους στην αγορά και στα φαινόμενα ελληνοποιήσεων, λέγοντας ότι το υπουργείο έχει ρίξει μεγάλο βάρος στους ελέγχους που διενεργούνται και προσθέτοντας ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τα ελληνικά προϊόντα, όπως πρέπει να προστατεύσουμε τον καταναλωτή, τον σωστό γαλακτοβιομήχανο και τον παραγωγό».