«Φυσικά ο κ. Κασσελάκης πρέπει να ελεγχθεί και είναι ευπρόσδεκτη η διερεύνηση από την Εισαγγελία», επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, ερωτηθείσα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και τη Μαρία Γεωργίου, για την επιχειρηματολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις γρήγορες ταχύτητες της δικαιοσύνης στην περίπτωσή του σε σύγκριση με άλλες υποθέσεις.

«Όλοι να ελεγχθούν και φυσικά και ο κ. Κασσελάκης, μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, αλλά λέμε ότι οι ταχύτητες ως προς τις διαδικασίες που κινούνται δεν είναι οι ίδιες. Είναι αντιστρόφως ανάλογες», είπε.

Η κ. Κεχαγιά αντέκρουσε ότι ο κ. Κασσελάκης επιτέθηκε στη δικαιοσύνη, λέγοντας «δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό το ρήμα. Ότι έκανε κριτική, ότι επεσήμανε ολιγωρίες και καθυστερήσεις σε μείζονα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, Τέμπη, υποκλοπές, τι έχει προχωρήσει; Για τις υποκλοπές, μέχρι και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κινητοποιήθηκε και πάγωσε την INTELLEXA και τις οικονομικές της συναλλαγές. Η INTELLEXA είναι που έχει το predator που έκανε τις υποκλοπές εδώ στη χώρα μας, σε εμάς τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν καν κληθεί στον ανακριτή. Τι έχει γίνει με τα Τέμπη;».

Ως προς το διά ταύτα, η κ. Κεχαγιά τόνισε αρχικά πως ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή μη κρύβοντας ότι έχει εταιρεία στο εξωτερικό, στην αλλοδαπή, για την ακρίβεια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που σημαίνει ότι κι εκεί φορολογείται, μάλιστα με 50%, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για off shore εταιρεία.

«Σε σχέση με το εάν εμπίπτει στη νομοθεσία για το πόθεν έσχες και υπάρχει κώλυμα ακόμη και ως εξωκοινοβουλευτικός πολιτικός αρχηγός να διαθέτει εταιρεία στην αλλοδαπή, εφόσον αυτό διευκρινιστεί νομικώς με απόλυτο τρόπο, ο κύριος Κασσελάκης έχει διαμηνύσει ότι θα μεταβιβάσει την ακριβώς επόμενη μέρα τις μετοχές του και δεν θα είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος εταιρείας στην αλλοδαπή», υπογράμμισε η κ. Κεχαγιά.

Ερωτηθείσα αν θα έπρεπε να έχει διερευνήσει το ζήτημα, πριν διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, η κ. Κεχαγιά ανέφερε ότι είναι ιδιάζουσα η κατάσταση διότι συμμετείχε σε εσωκομματικές εκλογές, όχι σε εθνικές εκλογές που ενδεχομένως θα έπρεπε να ελεγχθούν κάποια ασυμβίβαστα.

Αυτή τη στιγμή το εξετάζουν οι νομικοί του σύμβουλοι και θα αποφανθεί και η πολιτεία επισήμως, καθώς υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για το αν εμπίπτει ως πολιτικός αρχηγός και ως θεσμικός παράγων σε αυτήν τη νομοθεσία.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η κ. Κεχαγιά έδωσε απάντηση στο γιατί δεν συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση της Νέας Αριστεράς για κατάθεση πρόταση δυσπιστίας. «Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε μπει ουσιαστικά σε μία προεκλογική περίοδο έντονη πριν από τις ευρωεκλογές. Μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με πρωτοβουλία της Νέας Αριστεράς ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, γιατί χρειάζονται κι άλλα κόμματα για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, θα ενδυνάμωνε και θα συσπείρωνε την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη. Και από τη στιγμή που το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται, πολιτικά τουλάχιστον, υπόλογη για διάφορες αποκαλύψεις που σχετίζονται με τα Τέμπη και το μπάζωμα στα Τέμπη, με την υπόθεση της επιστολικής ψήφου, την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε, την κ. Ασημακοπούλου, το τι γνώριζε η κυρία Κεραμέως και την παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων και άλλα ζητήματα, ο κύριος Μητσοτάκης θα εμφανιζόταν από το βήμα της Βουλής ως τιμητής των υπολοίπων κομμάτων και όλα τα υπόλοιπα θα έμπαιναν στο περιθώριο. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη πρόταση μομφής, αν κατατίθετο, θα έδινε πολιτικό πλεονέκτημα στον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος ούτως ή άλλως θα εξασφάλιζε, αφού δεν θα καταψηφιζόταν η κυβέρνησή του, και ψήφο εμπιστοσύνης. Όμως πριν από λιγότερο από έναν μήνα, πριν από δύο βδομάδες, η Νέα Δημοκρατία είχε φοβερές απώλειες στην κοινοβουλευτική της ομάδα στην ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια. Επομένως, μια πρόταση μομφής θα την επανασυσπείρωνε και θα βλέπαμε ακόμα και τον κύριο Σαμαρά να ψηφίζει την κυβέρνηση, ενδυναμώνοντάς την».

«Θα εξυπηρετούσε και το ΠΑΣΟΚ οφείλω να πω, διότι έχοντας τα εσωτερικά προβλήματα σε σχέση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα το βόλευε κατά κάποιον τρόπο να μετατεθεί μία τέτοια ψηφοφορία», πρόσθεσε.

Σχετικά με την υπόθεση της κ. Ασημακοπούλου, η κ. Κεχαγιά ερωτηθείσα αν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της επιστολικής ψήφου, παρέπεμψε στον μέλλοντα χρόνο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

«Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κύριο Φάμελλο και τον κύριο Πολάκη και άλλα στελέχη επισκέφθηκαν τον κύριο Μενουδάκο και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, γιατί υπάρχει μία ανησυχία για το πώς διέρρευσαν τα συγκεκριμένα emails και όπως ξέρετε έχουμε ζητήσει και από την αρμόδια υπουργό, η οποία έχει την πολιτική ευθύνη, να δώσει απαντήσεις. Να περιμένουμε λίγο, γιατί βλέπω ότι κινεί πολύ γρήγορα τις διαδικασίες ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής και καλώς πράττει, πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς την αποκάλυψη της αλήθειας. Πρέπει να δούμε, λοιπόν, τι ακριβώς συνέβη. Λέει την αλήθεια το υπουργείο Εσωτερικών; Λέει αλήθεια η κυρία Ασημακοπούλου; Ας περιμένουμε λίγο. Υπάρχει πολιτικό ζήτημα, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να πω ότι αμφισβητούμε την επιστολική ψήφο. Θα πρέπει λίγο να κάνουμε υπομονή για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η έρευνα της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη, η κ. Κεχαγιά υπογράμμισε «είναι απαράδεκτο. Όλοι καταδικάζουμε αυτή την επίθεση από τη ρωσική πλευρά, την οποία έχει παραδεχτεί η ρωσική πλευρά με επιχειρήματα ότι είχε άλλους στόχους, κάποιες αποθήκες σιτηρών και όλα αυτά. Είναι ανεπίτρεπτο φυσικά, δεν εμπίπτει καν στα πρωτόκολλα μιας εμπόλεμης κατάστασης και στα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κακώς, κάκιστα. Το καταδικάζει, νομίζω, όλη η ανθρωπότητα».