Υπό τη νέα διευρυμένη του σύνθεση συνεδριάζει αυτή την ώρα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχοντας ως κεντρικό μήνυμα πως «οι μηχανές είναι στο φουλ για την ανασυγκρότηση και την προοδευτική αντεπίθεση» όπως είχε χαρακτηριστικά χθες και ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στη Real News. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί και σε αυτή είναι παρούσα και η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, μετά από αρκετούς μήνες, σηματοδοτεί την επιδίωξη του προέδρου για ένα μοντέλο λειτουργίας, περισσότερο αρχηγοκεντρικό.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο μετέχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, η Γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο νέος Συντονιστής Οργανωτικού Γιάννης Βουλγαράκης, η νέα εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, η Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Όλγα Γεροβασίλη (σ.σ. αναπληρώνει την κενή θέση που κατείχε η Έφη Αχτσιόγλου), η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Ρένα Δούρου.

Την Παρασκευή, ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε την προθήκη των εξής στελεχών στο νέο όργανο: Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Πάνος Ρήγας, Λευτέρης Κρέτσος και Γιάννης Μπουρνούς.