Τη δική του τοποθέτηση επί του νομοσχεδίου που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης (15/02). Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας κατά την τοποθέτησή του προχώρησε και σε μια δημόσια προσωπική εξομολόγηση αναφορικά με τη δική του σεξουαλικότητα και δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

Ειδικότερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε πως «γεννήθηκα τη δεκαετία του ’50 σε μια συνηθισμένη, μεσοαστική οικογένεια στο κέντρο της πόλης και ανδρώθηκα τη δεκαετία του ’60. Από πολύ μικρός κατάλαβα ότι σε κάτι διέφερα από άλλους ανθρώπους. Πως το κατάλαβα; Όταν στα μουσεία, που εγώ λατρεύω την αρχαία Ελλάδα από παιδί, προσκολλιόμουν στα αγάλματα τα ανδρικά και όχι τα γυναικεία. Άρα κάτι με τραβούσε από τη φύση μου.

Διάβαζα Καβάφη και Λαπαθιώτη και ταυτιζόμουν με αυτούς τους σπουδαίους μας ποιητές. Έκλεγα κρυφά γιατί έπρεπε να κρύψω κάτι ντρεπόμουν για αυτό, έτσι ένιωθα τότε, χωρίς να μπορούσα να το πω ούτε στους γονείς μου. Έγινα ένα εσωστρεφές, μελαγχολικό παιδί που έγραφε ποιήματα.

Μεγάλωσα όμως και έφτιαξα ισχυρές σχέσεις, δεσμούς, σπουδαίους συντρόφους, οι οποίοι σήμερα είναι η ακριβή μου οικογένεια μαζί με τα αδέλφια μου και αυτό το λέω με μεγάλη συγκίνηση.

Αυτά τα κρυφά δάκρυα με οδηγούν σήμερα, στα 68 μου χρόνια, να αγωνίζομαι για να μην κλάψουν άλλα παιδιά στο μέλλον. Για να είναι ευτυχισμένα, για να μην φοβούνται να πουν τι είναι, τι τους ελκύει, με ποιους θέλουν να ζήσουν. Επιτέλους, είμαστε όλοι άνθρωποι» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας και απέσπασε το κυβερνητικό και διακομματικό χειροκρότημα.

«Συγνώμη, γιατί είμαι και γω συγκινημένος τώρα» πρόσθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας συγκινημένος και έκανε μια μικρή παύση για να πιει λίγο νερό.

Στην συνέχεια, ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε: «Σήμερα παίρνει σάρκα και οστά η λύση ενός ζητήματος ισότητας που εδώ και χρόνια ταλανίζει πολλούς ανθρώπους» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει εξουσία στο σώμα ενός άλλου ανθρώπου και πως εκείνος θέλει να το διαθέτει. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι δεν στερούνται σε τίποτα από τη δυνατότητα και ικανότητα να μεγαλώνουν παιδιά, είπε ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας και κατήγγειλε τον διχαστικό και ρατσιστικό λόγο που τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκε εντός της Βουλής, σε βάρος μιας μερίδας διαφορετικών ανθρώπων.