«Πιο θαρραλέα βήματα και πιο καθαρά» και να μην «αμφιταλαντεύεται», ζήτησε από την κυβέρνηση, με παρέμβασή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Εάν πιστεύουμε πραγματικά ότι είμαστε όλοι ίσοι, πρέπει να το τιμάμε αυτό», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και αναρωτήθηκε ποιοι είναι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους, ώστε να μπορούν να τους υπαγορεύουν τις καλύτερες λύσεις, που είναι ανεκτές, για την κοινωνία».

«Εμείς η Πλεύση Ελευθερίας, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία και κάθε πολιτική πρωτοβουλία που μας πάει ένα βήμα πιο κοντά στην ισότητα όλων των ανθρώπων. Όλοι οι άνθρωποι ίσα δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους. Αυτό είναι η αρχή και θεμέλιος βάση στη συζήτηση που κάνουμε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και σχολίασε πως όλο αυτό το διάστημα «ακούστηκε πολύ έντονη ρητορική μίσους, ακόμη και από πλευρές που κηρύσσουν την αγάπη, ακούστηκε πολύ έντονη ρητορική μισανθρωπισμού, ακόμη και από πλευρές και πηγές που είναι ταγμένες να στηρίζουν τον άνθρωπο».

Η αποστομωτική απάντηση σε όλα τα ζητήματα τέθηκαν, δόθηκε από τους φορείς, είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, και σημείωσε πως είναι οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους ανθρώπους με οικογένειες, από τους ανθρώπους με οικογένειες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό διότι δεν βρίσκουν την δέουσα αναγνώριση στο ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, από εκείνους που μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο εσωτερικό και «έρχονται σε καθημερινή δοκιμασία και αναμέτρηση με την πραγματικότητα του τι σημαίνει να είναι γονιός ή παιδί, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν αναγνωρίζει άλλο τύπο οικογένειας και δεν επιτρέπει σε ένα παιδί να δει τον εαυτό του και την οικογένεια του, παρά μόνο στο στερεότυπο το οποίο εκπαιδευτικά αναπαράγεται».

«Η δική μας θέση και τοποθέτηση είναι ξεκάθαρη. Όποια και αν είναι η ερώτηση, ‘ο άνθρωπος’, είναι η απάντηση. Και όποια και αν είναι η πρόκληση, ‘η αγάπη’ είναι η απάντηση», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε: «καλούμε το κυβερνόν κόμμα, να μην κάνει πισωγυρίσματα, ούτε να ενδώσει σε μια εκβιαζόμενη διγλωσσία, να μην θελήσει να δώσει άλλες διαβεβαιώσεις και διαπιστευτήρια ότι αναγνωρίζει δικαιώματα αλλά… όχι και τόσο πολλά, να αναγνωρίσει θαρραλέα, όπως οφείλει σε ένα κράτος δικαίου, τα δικαιώματα σε όλους τους ανθρώπους και σε όλα τα παιδιά και να κινηθεί με βάση αυτό που είπαν οι εκπρόσωποι του κόσμου της ψυχολογίας, της παιδοψυχολογίας, της παιδοψυχιατρικής. Ότι δηλαδή, η παραμονή ενός παιδιού σε ένα ίδρυμα, όσο καλό και αν είναι αυτό, είναι από μόνη της , κακοποίηση. Ένα παιδί βρίσκεται στην καλύτερη συνθήκη, όταν βρίσκεται σε μια οικογένεια που το αγαπά, που έχει σταθερούς δεσμούς αγάπης και έγνοιας.

Υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες ανδρών ή γυναικών, που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υιοθετήσει παιδιά και τους δίνουν άπλετη αγάπη, αμέριστη υποστήριξη, αγωγή και κάθε εχέγγυο για τη ζωή τους, υπάρχουν ετερόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν τα παιδιά τους, δίνοντας τους ό,τι μπορούν, από το περίσσευμα ή από το έλλειμμα των δυνάμεων τους, υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν θαυμάσια τα παιδιά τους και υπάρχουν, σε όλο το φάσμα αυτό φυσικά και ακατάλληλοι γονείς».