Μέτρα για την κυκλοφορία στην εθνική οδό αλλά και συστάσεις για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση αποφασίστηκαν στη σύσκεψη για την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία Αυγή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πολιτική Προστασία.  Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνέστησε σε όλους προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές τις οποίες θα πλήξει η κακοκαιρία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μετά το τέλος της σύσκεψης: «Αποφασίσθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από σήμερα το βράδυ στις 8 ως το πρωί της Τετάρτης στις 10 στην εθνική οδό από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα. Αυτό θα αναθεωρείται ανάλογα με την κακοκαιρία. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στην Εύβοια και στη Βοιωτία για τη μη λειτουργία των σχολείων δια ζώσης για αύριο Τρίτη και με το υπουργείο Παιδεία για τηλεκπαίδευση. Και σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (σ.σ. στους νομούς αυτούς) και στους δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας,  Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού Πεντέλης και Παλλήνης.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έλαβαν μέρος ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), υποστράτηγος Δημήτριος Μπριόλας, εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ και της ΕΛΑΣ, και τα μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, Ευθύμιος Λέκκας (πρόεδρος του ΟΑΣΠ), Θεόδωρος Κολυδάς (διευθυντής της ΕΜΥ), Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος (διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), Δημήτριος Ζιακόπουλος (μετεωρολόγος) και Χριστίνα Σούζη (μετεωρολόγος).