Η Σοφία Ζαχαράκη έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη και ανέφερε πως γίνεται ανασχεδιασμός στη πολιτική των επιδομάτων, ώστε οι άνθρωποι να μην εξαρτώνται από αυτά, προκειμένου να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε πως «ατόχος δικός μας είναι να βοηθήσουμε το νέο άνθρωπο να βρει δουλειά για να απαλλαγεί από την ανάγκη του επιδόματος, αλλά και να μην την αντιμετωπίσει ποτέ ξανά».

«Γενικά στοχεύουμε να τις στηρίξουμε ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, όπως άπορους, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία και χρόνιες ασθένειες, αλλά και νέους που ξεκινούν χωρίς πόρους την πορεία τους στη ζωή», είπε χαρακτηριστικά,

Επίσης, έκανε λόγο για συνολικό ανασχεδιασμό της επιδοματικής πολιτικής η οποία όπως είπε θα χαρακτηρίζεται από περισσότερη δικαιοσύνη αλλά και από εναρμόνιση των κριτηρίων για διαφορετικά επιδόματα. Αναφερόμενη στο Επίδομα Ανασφάλιστου Υπερήλικα το οποίο αργεί ιδιαίτερα να εγκριθεί ως το μόνο εναπομείναν έγχαρτο, ανακοίνωσε ότι θα ψηφιοποιηθεί για να εξαλειφθούν οι καθυστερήσεις, ενώ εξήγγειλε ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2024 θα λειτουργήσει η Ψηφιακή Κάρτα Επιδομάτων μέσω της οποίας ο δικαιούχος θα εισπράττει και θα δαπανά.