Την παμψηφεί εκλογή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) χαιρέτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, εκφράζοντας, όπως είπε, το σύνολο της εθνικής αντιπροσωπείας. Είναι χαρακτηριστικό πως η αναγγελία της είδησης απέσπασε το χειροκρότημα όλων σχεδόν των πτερύγων της Βουλής.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος του Σώματος έλαβε τον λόγο για να τονίσει τα εξής: «Μόλις πριν λίγο ο αγαπητός συνάδελφος Θεόδωρος Ρουσόπουλος εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρώτη φορά Έλληνας σε αυτό το αξίωμα».

Και συνέχισε: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο παλαιότερος και επιφανέστερος διεθνής οργανισμός. Από την ίδρυσή του έχει στόχο την προάσπιση του κράτους δικαίου. Στην κοινοβουλευτική συνέλευση, που θα προεδρεύεται τα επόμενα 2 έτη από τον έλληνα άξιο πολιτικό, συμμετέχουν 46 χώρες που έχουν πληθυσμό 670 εκατ. κατοίκων. Η εκλογή του κ. Ρουσόπουλου έγινε με συμφωνία και των 5 κοινοβουλευτικών ομάδων».

Και κατέληξε: «Η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου Ευρώπης έχει σημαντικό ρόλο, καθώς εκλέγει τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον επίτροπο και τους δικαστές του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνεπώς είναι σημαντική ημέρα για το Εθνικό Κοινοβούλιο». Να σημειωθεί πως τον κ. Ρουσόπουλο συνεχάρη εκ μέρους του προεδρείου και ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην έδρα.